instagram

Sorg og krise

Tiden læger alle sår.

Jeg tror de fleste af os har stiftet bekendtskab med disse temaer. De følges ofte ad. Gennem livet bliver vi nogle gange særligt udfordret. Vi kan oplev sorg i forbindelse med tabet af en tæt relation. Der behøver ikke decideret være tale om død, men det, at en nær person pludselig ikke er inde i vores relationelle netværk mere, kan skabe et tomrum. Vi kan have følelsen af at noget inden i os selv går i stykker, en del af os selv mangler. Det kan føles som om en tæt på os lige er død.

Mange går straks i gang med at reparere på det tabte, det, der gør ondt. For mange er det hårdt at være med det, der er. Blive i smerten, som jo er en naturlig del af den proces, som opstår. Eksempelvis hvis det drejer sig om et kærestebrud kan vi måske reagere ved at vedkommende skal hurtigt ud af mit ”hoved”, så jeg kan komme videre med mit liv hurtigt. Ja, nogle indleder måske også hurtigt efter et nyt parforhold.

Hvis vi lader os selv blive i smerten, selvom det kan gøre afsindigt psykisk ondt, vil vi opdage, at så længe vi ikke prøver at forandre noget, sker det af sig selv. En dag har vi igen kræfter til at se på noget positivt. Og med den energi følger vores evnen til at handle.

Et ordsprog siger, at tiden læger alle sår. Det ordsprog passer godt ind i den gestaltterapeutiske tankegang.

0 Comments

Leave Your Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*