instagram

Kunsten at være i nuet

Formår du at være med det der er nu og her?
Det kunne eksempelvis være, om du er psykisk tilstede sammen med dine medmennesker.
Eller måske er dit hoved fyldt op af hvad du skal i fremtiden.
Min mand, vores datter og jeg var i Tivoli i går. Mens vi sidder oppe i ballongyngerne peger vi på Københavns Rådhus og rådhusklokkerne og fortæller vores datter at det er der lyden fra rådhusklokkerne kommer fra.
Vi er i nuet og bruger vores synssans.
Der sker så det at jeg pludselig kommer i tanke om, at jeg skal huske at få noteret i min kalender, hvornår det nu er min mand skal på forretningsrejse.
I dette øjeblik forlader jeg nuet og det at være tilstede nu og her. Istedet ryger jeg ud i fremtiden dermed går jeg over i en gøren-tilstand, fremfor en væren-tilstand. Jeg får dermed ikke nydt det nu, jeg tidligere har gået og glædet mig til. Istedet er jeg i gang med et fremtidige nu. Istedet for at være nærværende bliver jeg fraværende.
Og jeg kommer til at, tænke på, hvad formålet er med at se frem i tiden med noget jeg ikke kan være tilstede i når det så endelig kommer.
Har du udfordringer med at være tilstede i nuet?
Lever du levet fuldt ud eller overlever du mere?
Føler du at du ofte lige skal gøre dit og dat, førhen du kan komme videre og måske til det du egentligt ser frem til?
Når jeg har lavet mad, ryddet op, lagt børn i seng, så kan jeg endelig sætte mig på sofaen.
Er du tæt af at overleve en stor del af din tilværelse, så kunne en session til samtaleterapi hos mig måske være noget.

0 Comments

Leave Your Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

*